Cykelrute 32, Hobro – Mariager – Hadsund

Torsdag den 23. marts begav min kone og jeg os ud på årets første cykelferie. Det var en todages tur, hvor vi tog cyklerne med toget til Hobro og cyklede fra Hobro over Mariager til Hadsund og fra Hadsund over Kongerslev til Aalborg. Fra Aalborg tog vi så toget hjem igen.

Turen var planlagt i god tid, så cykelpladsbilletter til toget var købt og hotelovernatning i Hadsund bestilt. Vi var meget spændte på, hvordan vejret ville blive. Det kan jo være noget ustabilt i marts måned. Stor var glæden, da solen strålede fra en skyfri himmel, og der ikke var ret meget vind. Temperaturen gjorde helt forventeligt, at vi måtte være i overtrækstøj og bruge handsker.

Vel ankommet med toget til Hobro forsøgte vi ved hjælp af de officielle skilte (samt medbragte kort) at følge rute 32 syd om fjorden. Det viste sig nogle steder at være lidt vanskeligt. Vi kom i hvert fald væk fra ruten et par gange. Skiltningen af ruten kunne være bedre!

MariagerRute 32 går hele vejen rundt om Mariager fjord. Vi fulgte således kun en del af ruten, og den del var ikke en strækning vi har lyst til at gentage, selv om der en del steder var en rigtig flot udsigt til fjorden. Mariager by virkede hyggelig og byens kirke er rigtig flot og interessant. Restaurant Postgården i Mariager er et anbefalelsesværdigt sted at spise lidt smørrebrød.

 

HadsundbutikscenterI Hadsund spiste vi aftensmad og overnattede på Færgekroen, hvor de fortalte os, at vi var årets første cykelturister. En vandretur i Hadsund by var en deprimerende oplevelse. Byen var næsten mennesketom sidst på eftermiddagen, og byens “butikscenter” mindede nærmest om noget fra Østeuropa. Min kone og jeg har fået et nyt udtryk: “Hadsundsk” – og det er ikke særlig positivt! Vi bor selv i et landligt område med udfordringer, men Hadsund virkede virkelig meget mere udfordret! Vi må håbe, at det ændrer sig med årstiden.

Vi har optaget lidt video fra cykelturen. Videoen er lidt rystet, men afspejler jo blot belægningens beskaffenhed ! Kan ses her.

Der kommer senere på Pedalklubben.dk et indlæg  om vores cykeltur fra Hadsund over Kongerslev til Aalborg. En rigtig flot og dejlig tur.

Facebook-kommentarer