Midt i juni måned var vi en tur med toget i København, men sikke en togtur med cykler !

Vi bor som tidligere nævnt i en stationsby i Nordjylland, så vi vi er så heldige, at vi kan tage cyklerne med toget hele vejen fra Nordjylland til København uden at skulle skifte tog. Det kræver dog, at vi bestiller plads til vores cykler på udvalgte lyntogsafgange. Pladsbestillingen er et krav, og den kan ikke foretages via Internettet, men skal ske ved opringning til DSB. Jeg var nr. 7 i telefonkøen ! Derefter skal billetterne hentes i en billetautomat.

Turen derover gik fint, men hjemturen var en udfordring. På hjemturen var der før vores tog sket en personpåkørsel ved Middelfart. Det er tragisk, når det sker, og det afstedkommer selvfølgelig forsinkelser. Vi har stor forståelse for forsinkelserne, men problemet blev for vores vedkommende ekstra stort p.g.a. de medbragte cykler. Eksempelvis skulle vi forholde os til, at der blev indsat busser.

Vi kom dog med nogen forsinkelse videre med toget. På Fredericia station blev vi alle sat af toget, så pludselig havde vi ingen pladsbilletter til hverken os selv eller cyklerne. Vi fik dog efter anbefaling fra togføreren på stationen booket nogle pladsbilletter på et senere lyntog. Så alt så nogenlunde rimeligt ud med “kun” to timers forsinkelse.

Problemerne var dog ikke forbi. På Fredericia station var der sene sporændringer og der var ændring af vognnumre efter at toget holdt ved perronen og vi med vores cykler havde fundet vores pladser i toget. Togpersonalet var ikke informeret og kunne derfor ikke besvare spørgsmål, så alt i alt en lidt træls situation, hvor vi flyttede meget rundt med cyklerne. Det var en udfordring at få cyklerne op til og ned fra perronerne, ligesom det var en udfordring at få cyklerne op i og ned fra IC3 togene. DSB taler om at være cykelvenlige, men der forbedringspotentiale – også selv om situationen her selvfølgelig var lidt ekstraordinær.

Turen endte med en forsinkelse på næsten 3 timer, og den fremmer ikke lysten til at tage cykler med toget. Måske skulle vi overveje at anskaffe sammenklappelige cykler, der kan medtages som håndbagage !

At det i almindelighed kan være en udfordring at have cyklen med et IC3-tog ses bl.a. af denne lille video fra mit indlæg i februar sidste år. 

Facebook-kommentarer