Jeg har købt et lygtesæt fra Coop – et lygtesæt mærket Mustang.

Prisen på 199,- kr syntes jeg umiddelbart var lidt høj, men sættet kan oplades via USB-stik.
Pakken indeholder en forlygte og en baglygte, 2 monteringsbeslag samt 2 USB ledninger til opladning. Lygtesættet er fremstillet i Kina for Coop.

Beskrivelsen på emballagen er meget mangelfuld, og der er ikke indlagt en brugsanvisning. Der står eksempelvis ikke noget om, hvor meget lys der udsendes. Der står alene, at det drejer sig om en kraftig LED-plade ! Der står heller ikke noget om, hvordan lav batteriindikatoren virker blot at der er en o.s.v.

 

Spændingen var stor, da jeg pakkede ud og tændte lygterne. Jeg blev positivt overrasket. De udsender rigtig nok et kraftigt lys. De medfølgende monteringsbeslag er med gummistrop. Lygterne kan sættes i holderne lodret eller vandret efter ønske. De skal dog monteres vandret for at være synlige fra siden. Beslagene viser sig at være noget besværlige i brug, når man skal tage lygterne ud. Jeg har fået skrammet fingrene flere gange, idet lygteholderne er meget stramme og kan dreje lidt. En måling med skydelære viser, at der er en afvigelse i plastikarbejdet på op til 0,3 mm. Det er meget, når delene skal presses sammen.

Lygterne er aflange og afrundede i formen, og har en størrelse (8 cm på den lange led) så de let kan være i en lomme.
Udformningen af lygterne gør, at forlygten ikke blænder cyklisten. Lygten er afskærmet opad til, når den er monteret vandret. Det er rigtig godt, så behøver man ikke selv at montere afskærmningstape.
Placeringen af baglygten har voldt mig lidt vanskeligheder. Montering på saddelpinden er uhensigtsmæssig på en brugscykel, hvor der ofte er et eller andet på bagagebæreren. Så jeg har forsøgt andre anbringelser. Nogle af disse er udfordret af, at jeg også bruger cykeltasker ! Jeg endte med at anbringe baglygten på mit anhængerbeslag i cyklens venstre side.

Opladning via USB-stik gør, at en brændtid på kun 5-6 timer vel kan gå. Lyset i begge lygter kan let indstilles til to funktioner: fast lys eller blink.
Dette lygtesæt vurderes at være godt på oplyst vej, når man bruger blinkfunktioen. Det er mindre egnet på uoplyst vej. Jeg har tænkt mig, at bruge det som supplement til mine gode Cateyelygter, der lyser fantastisk – også på uoplyst vej.

Men hvor er det ærgerligt at monteringsbeslaget er så dårligt i brug ! En meget væsentlig ulempe. Hvis man hver gang man skal have lygten i lommen også skal have monteringsbeslaget med, går meget af det smarte af lygterne.

 

 

 

 

Og så lige en opdatering: Den billige cykellygte, jeg omtalte i mit indlæg den 28. november 2016, har jeg kasseret. Den fungerede særdeles utilfredsstillende. Den var ustabil og slukkede f.eks. , når jeg kørte over en ujævnhed i vejen. Forsøg på udbedring havde ikke den store virkning !

Facebook-kommentarer