Som cyklist gælder det om at være synlig i trafikken. Man er den svage part. Hvordan bliver man synlig ? Refleksvest og lygter har en enorm betydning i mørketiden. Det så vi i videofilmen i december. Vesten har imidlertid også stor betydning i dagtimerne. I dagslys er det vestens pangfarve, der gør forskellen. Man kan selvfølgelig også bare tage noget farverigt tøj på. En undersøgelse på Aalborg Universitet i 2014 (med støtte fra Tryg Fonden) af pangfarvers betydning bekræfter sund fornuft: Hvis du kan ses undgår du lettere uheld. Universitetets undersøgelse viser, at cyklister med pangfarver kan halvere uheldsrisikoen. Det er meget !   Se mere om undersøgelsen på dette link: Pangfarvede cyklister

Lys på cyklen i dagtimerne kan også have en effekt. Selv kører jeg altid med lys på cyklen, og jeg har en tydelig opfattelse af at det virker. Hvis man f.eks. kører i skyggeområder har det en åbenlys effekt. En undersøgelse på Fyn for nogle år siden viste iøvrigt, at lys på cyklen i dagtimerne tilsyneladende har en gunstig virkning på uheldsrisikoen.

I denne lille video er der nogle eksempler vedrørende synlighed i trafikken. Filmen er optaget på en lille snoet kommune vej med en del trafik, der kører noget kvikt.  Jeg anser vejen for at være farlig for cyklister.

Facebook-kommentarer