Foråret er på vej, så i den forbindelse er cykelanhængeren også kommet på arbejde.

CykelanhængerSom nævnt i mit indlæg i december måned har jeg en Burley Normad cykelanhænger. Det er en letvægtsanhænger, der hvis man ønsker det kan skilles i små dele, så den evt. lettere kan komme med offentlig transport. Det er en egenskab, jeg aldrig har brugt. Til gengæld har jeg brugt anhængeren til transport af næst alt muligt forskelligt. Den er super anvendelig. De mange års brug har naturlivis sat sit præg på den. Rust og slitage ses efterhånden tydeligt. Gummistropperne i dækkenet spænder ikke dækkenet så godt fast længere, og de bolte der skal holde dækkenet fast i toppen er gået tabt under kørsel og nu erstattet af bolte købt i byggemarkedet. Dækkene trænger til udskiftning o.s.v. Jeg har på Internettet set den nyeste udgave af Burley Nomad, og kan se at den er ændret på en del punkter. Jeg tror umiddelbart ikke at den nye udgave er så allround som den gamle.

I sidste weekend var min kone og jeg en tur i plantecenter for at hente specialjord til nyindkøbte roser. På vej hen til plantecenteret, der ligger ca. 13 kilometer væk, kom jeg til at tænke på den vægt, der skulle med den modsatte vej. Jeg havde ikke pumpet anhængerens hjul i langt tid, så mon ikke det ville være nødvendigt. Ganske rigtigt, hjulene var ikke egnede til den store last, så jeg cyklede yderligere nogle kilometer for at få dem pumpet godt op på en tankstation. Hjulene har nemlig samme ventiltype som i automobilhjul. Det var en god investering, for der var absolut godt læs på, da vi kørte hjem. Hvor meget vægten var er et gæt, for der står ikke vægt på jordsækkene. Der står alene volumen, nemlig 50 liter. Sammen med personalet blev vægten skønnet til ca. 13 – 15 kg pr. sæk, og vi skulle bruge 4 sække.

Her var det relevant at tænke på lovgrundlaget for tung transport på cykelanhænger. Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v. angiver i § 4, at påhængsvognens totalvægt ikke må overstige 60 kg – med mindre der er en påløbsbremse, og det har min anhænger ikke. Manualen for min cykelanhænger anbefaler dog en lavere vægt end de 60 kg. Vi kom uden problemer hjem med de 4 sække, og jeg var gennemblødt af sved.

cykelanhænger-toilletI går var cykelanhængeren også flittigt i brug. 6 gange var jeg på genbrugspladsen. Jeg betragter også turene som motion. Vi har fået renoveret et lille badeværelse, så der var en del gammelt inventar samt en masse emballage, de skulle bortskaffes. Da jeg cyklede med toilettet i anhængeren vakte det vist lidt opmærksomhed !

 

Se eventuelt mere om reglerne vedrørende cykelanhænger hos Retsinfo i bekendtgørelsen om cyklers indretning og udstyr m.v. her

Facebook-kommentarer