I det dejlige forårsvejr har min kone og jeg cyklet på en del af Tolneruten – nemlig fra Sindal til Tolne. Det er et stykke af den regionale cykelrute nr. 62 mellem Hjørring og Frederikshavn. Ruten veksler mellem asfalterede kommuneveje, grusveje, markveje og småstier. Det kan anbefales at medbringe lappegrej, men ikke cykelanhænger.

TolneskiltRuten bærer præg af, at det er en gammel amtslig cykelrute. Jeg var selv med ved den festlige indvielse i 90’erne. Rutens skiltning er nu slidt og mangelfuld, og når der kommer blade på træer og buske vil en del af skiltene blive meget lidt synlige. Ved også at spejde efter skilte for den modsatte cykelretning går det dog med at finde vej.

Efter amternes nedlæggelse er det nu kommunen der administrerer ruten.

 

Cykelruten er et spørgsmål om, at man har lov til at cykle den anviste vej. Man kommer langt fra almindelig offentlig vej, og man kommer f.eks. hen over en privat gårdsplads. Selve stien er der ikke gjort noget ved, men man kommer i kontakt med naturen på den del vi kørte, og det kan bestemt anbefales. Jeg har optaget en lille video af turen. Det ses, at det er lidt en rystetur. Nogle steder er der alene et cykelspor, som kan være smattet og i sommerperioden erfaringsmæssigt vanskeligt fremkommelig på grund af brændenæller, der helt lukker sig om cykelsporet.

I Tolne tog vi en afstikker til Tolne Skovpavilion. Det er hyggeligt sted midt i en for landsdelen sjælden bøgeskov. I søen foran pavilionen var der masser af frøer i fuld aktivitet. Herligt sted til en kaffepause en dejlig solrig forårsdag.

Folder om ruten kan hentes på Internettet. Den indeholder et fint kort. Hjørring kommune har senest revideret folderen i 2015. Hent folderen her.

Facebook-kommentarer