På Læsø kan man vist ikke lide cyklister ?
Den sidste weekend i april havde jeg bestilt et weekendophold på et dejligt hotel på Læsø. På hotellets hjemmeside var én af overskrifterne:
“Gratis færge ved ankomst d. 27/29 April 2016 og hele oktober måned 2016.”
Læser man lidt ned i teksten står der dog bl.a.: For værelse med 2 personer refunderes bil + passagerer”.

læsø-cyklistVi fik cyklerne med toget til Frederikshavn og med færgen til Læsø. Vel ankommet til hotellet kunne hotelværten så oplyse, at man ikke betalte for cykler. Man ville gerne refundere personbilletter, men ikke cykelbilletter. Vi drøftede lidt hvorfor, og hotelværten henviste til, at han havde en aftale med færgeselskabet om en fordeling af udgiften, og den omfattede ikke cykler. Så hvis du skal til Læsø i den pågældende periode, kan du med fordel køre i bil, hvorpå du transporterer dine cykler !!! Udgiften er naturligvis større, men den refunderes ! Jeg har lidt svært ved at se logikken.

Vi havde bestemt nogle dejlige dage på Læsø. Det var et dejligt hotel med god mad. Vi cyklede rundt på det meste af øen, der er velegnet for cyklister. Vi cyklede bl.a. ud til østkysten (Bløden Hale), og gik en dejlig lang og spændende tur langs vandet. Vi var i Østerby, og spiste frokost på en cafe med udsigt over havnen og havet. Vi besøgte en glaspuster o.s.v. Det var lidt slående, at der var utrolig mange sommerhuse til salg.

tangtag-2016Læsø er kendt for sine tangtage. Der er ikke mange huse tilbage med den form for tagbelægning, men det ser interessant ud.

På hjemvejen spadserede vi en flot tur langs vestkysten af øen lidt syd for Vesterø Havn. Herfra kunne vi tydeligt se kysten på fastlandet. Det megt vanskeligere at få øje på Læsø fra fastlandet. Læsø er meget flad.

Vi nød inden færgeafgang en frokost i Vesterby – også her med udsigt over havnen og havet.

Facebook-kommentarer