I dag var det meget tæt på et trafikuheld. I dag var min kone Annemarie og jeg på en lille tur ud af byen. Da vi vender tilbage til byen, er vi udsat for en oplevelse, der må betegnes som et “tæt på uheld”. Det ligner lidt det uheld min kone havde for år tilbage, hvor hun blev slynget over hovedvejen. Denne gang var jeg med og havde et videokamera på min cykel, så der er en lille video, der viser situationen. Videoen er det allersidste inden optageren slukker, da kortet i optageren er fuldt. Så det er de sidste sekunder af optagelsen jeg kan vise.

Annemarie og jeg gør meget ud af at være synlige i trafikken, og det virker i mange tilfælde, men i situationen her, er der noget, der er bemærkelsesværdigt. Annemarie kører forrest og bilisten, der kommer fra højre side og har vigepligt, ser ikke ud til at have registreret hende. Bilisten reagerer tilsyneladende på, at jeg kommer lidt bagefter, og vedkommende aktiverer bremserne kraftigt så det kan høres. Man kan se, at bilistens ansigt er drejet mod venstre. Min analyse af filmstumpen viser, at hvis føreren ikke havde fået øje på mig, ville en kollision med Annemarie være meget sandsynlig. Jeg er selvfølgelig glad for, at det ikke udviklede sig til et egentligt uheld. Men  vi oplevede, at det uden tvivl var tæt på !

Jeg tænker, hvad er det trafikanter ser og registrerer, når de kører ? Hvad er det der gør, at de overser åbenlyse elementer i trafikken ?

Facebook-kommentarer