Billig cykellygte til salg – men kan den bruges?

lygtepakkeNår jeg færdes i et supermarked på denne årstid, kan jeg ikke lade være med at se efter bl.a. cykellygter. I et lokalt supermarked fandt jeg en interessant forlygte til batterier og med 9 ledpærer (Premium Parts, bike equipment). Prisen var beskedne 30 kroner. Til gengæld fulgte der ingen batterier med. Der var en del bøvl med at få lygten til at lyse ved isætning af batterier, men det lykkedes. Jeg har testet, at lygten kan lyse mindst 5 timer, som krævet i lovgivningen. Den har to funktioner: Fast lys og flash. Den er ikke anvendelig til at oplyse kørebanen, men ser umiddelbart ud til at være nogenlunde ok til synlighed på belyst vej. Lyset virker forholdsvis kraftigt – dog noget retningsfølsomt. Det er således ekstra vigtigt at lygten lyser lige frem.

lygte-skiltafLygten monteres med et medfølgende beslag. Hvis det anbringes på et lodret rør bliver lygten bredest vandret. Hvis det anbringes på styret bliver lygten smallest vandret. Når man sætter lygten i holderen skal man være opmærksom på at få den helt ind ved at bevæge en tap i beslaget. Herefter sidder lygten godt fast uanset monteringsretning. Jeg har monteret den under styret,  og tester i øjeblikket lygten med flash som supplement til min gode kraftige og driftssikre cateye-lygte. For at imødegå blænding af mig selv fra lygtens lys, har jeg anbragt en sort dymotape langs oversiden af lygtens klare frontglas. Det virker fint og lygten giver stadigvæk synlighed fra siden. “Refleksen” i lygten er formentlig kun til pynt.

lygtedaekningAt der i salgsapparatet ikke ofres megen tid på et sådant produkt ses bl.a. af, at der på pakkens bagside er en kort tekst, der angiver at brugstiden skal være mindst 5 timer på de medfølgende batterier, men der er ingen batterier med i pakken, og det er ganske korrekt anført et andet sted i teksten ! Teksten fortæller iøvrigt ikke noget om lygtens tekniske data – blot at “Denne lygte opfylder de nye krav til cykellygter”.

Lygten ser umiddelbart ud til at kunne bruges, men virker ikke særlig robust, og den er næppe et godt bud på en lygte til daglig anvendelse.

Lygten findes ganske tilsvarende som baglygte. I denne lygte faldt indmaden i fronten ud, da jeg skulle sætte batterier i. Det kunne dog lægges løst ind i lygten igen !

Og så lige en opdatering:  jeg har kasseret lygten. Den fungerede særdeles utilfredsstillende. Den var ustabil og slukkede f.eks. , når jeg kørte over en ujævnhed i vejen. Forsøg på udbedring havde ikke den store virkning !

Facebook-kommentarer