Vi ved at vedligeholdelse er vigtig, og vi sørger løbende for at vores cykler vedligeholdes. Værre er det med anhængerne.

burley-1Da vi for nogen tid siden tog cykelanhængeren – en Burley – frem fra carporten for at transportere 2 børn, viste det sig, at anhængeren meget uventet var punkteret på det ene hjul, så der blev ingen børnetransport i den på det tidspunkt. Da jeg kom igang med at lappe hjulet, kunne jeg konstatere, at dækket var meget revnet. Det samme gjaldt iøvrigt også for det andet hjul. Anhængeren er godt 3 år gammel, og bliver ikke brugt så meget, så jeg synes det er lidt hurtigt at dækkene er helt uanvendelige.

Det er godt at anhængeren har en del indbygget sikkerhed for børnene, så som fast bund, parkeringsbremse m.v. , men at køre med elendige dæk er naturligvis uacceptabelt. Jeg fik bestilt og monteret nye dæk og slanger, så anhængeren igen er tryg at køre med og i. Jeg fik lært, at man altid med jævne mellemrum skal efterse alt udstyr – og måske specielt det, der anvendes til børn. Det er ikke en selvfølge, at det er i orden – uanset alder.

daek-1Jeg har funderet over, hvad årsagen til de mange revner kunne være. Den første tanke var, at dækkene har været af en uhørt lav kvalitet, men en mulig medvirkende årsag kan have været, at dækkene har været udsat for et højt dæktryk. Slangerne har autoventil, så hjulene er undertiden blevet pumpet op på en tankstation. Det kan have givet en stor belastning.

 

snaplaas-1Ved samme lejlighed valgte jeg også at skifte dæk og slanger på min anden lille anhænger – også en Burley. Den har jeg brugt rigtig meget i over 8 år til transport af ting og sager helt uden problemer med dækkene. De er aldrig blevet skiftet. Slangerne i disse dæk har også autoventil og er af og til blevet pumpet på en tankstation ! Da jeg skulle tage hjulene af viste det sig, at også den anhænger burde have været efterset og vedligeholdt noget mere gennem årene. Den er udført i aluminium, men det forhindrede ikke, at hjulenes snaplåse ikke kunne udløses. Jeg kunne simpelt hen ikke få hjulene af anhængeren. Træls men det forhindrede trods alt ikke dækskifte.

Så endnu en gang måtte jeg erkende, at vedligholdelse naturligvis også er vigtig for anhængere.

Facebook-kommentarer